Lotus Evora 400 – De Overtreffende Trap


Connecties zijn ontzettend belangrijk. Dat leerde ik een tijdje geleden maar weer eens, nadat een vriend mij de mogelijkheid gaf om naar het Lotus-evenement te gaan bij Van Der Kooi Sportscars in Houten. Met als voornaamste doel de consument in contact te brengen met prachtige Britse sportauto’s, heeft Van Der Kooi redelijk wat naamsbekendheid verworven. Zenos, Caterham, Lotus en een verdwaalde Lamborghini Countach. Er staat veel moois om je ogen mee te voeden.

Lotus heeft na jaren van auto’s bouwen en PR-activiteiten, zoals meestrijden in de Formule 1, aardig wat naamsbekendheid weten te vergaren. Vooral de Elise spreekt tot de verbeelding als we de naam horen vallen. De Exige, een pittiger wagentje, en tevens een lekker stapje omhoog van de Elise, heeft hoge ogen weten te werpen als toenmalige nieuwkomer, evenals de Evora. Voor Lotus was het dan ook een kwestie van tijd voordat de volgende upgrade zou komen. De ongelooflijk sexy Evora 400, die in het voorjaar voor tests al in Nederland werd gespot, maakte dan eindelijk zijn debuut bij de dealer.

De nieuwe Bond-wagen?

Via de uitnodiging was het al duidelijk geworden dat het thema van de avond, in het licht van recente film-ontwikkelingen, ‘James Bond’ was. Bij aankomst werden deze woorden verduidelijkt door middel van beelden. De maar al-te-galante Rainier Vos, gastheer voor de avond en tevens presentator van het evenement, was prachtig uitgedost in zijn Bond-suit, compleet met JB-manchetknopen. Het beloofde een indrukwekkende avond te worden.

_AVE4266zw

Dit bleek ook uit de veranderde specificaties van de Evora400, ten opzicht van zijn voorganger. Voor alle uitgebreide en gedetailleerde informatie – in het Engels – zal ik u doorverwijzen naar de officiële Lotusblog, al kunt u de – in mijn ogen – belangrijkste aanpassingen uiteraard wel hier lezen.

Rode oortjes van upgrades

Wat getallen betreft ben ik nog steeds dat vijfjarige knulletje wat met grote ogen auto’s verbazingwekkend snel ziet optrekken. In dit geval is het dus ook de Evora 400 waar mijn pupillen van uitdijen. Het nieuwste topmodel doet dat nu in 4,2 seconden, wat mede verzorgd wordt door de 10 extra Newton meters ten opzichte van de Evora S. Daarnaast zijn er 55 pk’s bijgekomen, wederom ten opzichte van de Evora S, wat ons brengt tot een totaal van 400, en reeds de titel verklaart voor de nieuwe Evora 400. Qua motorische prestaties houdt het daar zo ongeveer op, aangezien de voornaamste veranderingen aan de buitenzijde te vinden zijn.

_AVE4363

Bekijk je het uiterlijk, dan vallen vooral de strakkere, hoekigere lijnen op, die een eerbetoon vormen naar de oud-CEO Dany Bahar, die groot fan was van deze manier van vormgeven. Het was ook onder zijn bewind dat de Evora zijn oorsprong vond, al werd hij door geldtekort niet verder ontwikkeld dan de eerste vijf conceptauto’s.

De Evora 400 als circuit-monster

Het is ook dit nieuwe design, en de verbeterde structuur van de auto, wat de auto echt naar een hoger niveau helpt op aerodynamisch vlak. Juist deze sterk verbeterde vormen van de auto zijn de echte krachtbron van de Lotus. De Evora400 is voornamelijk om deze reden zes seconden sneller op het eigen testcircuit, dus niet enkel door een krachtigere motor. Overduidelijk een forse verbetering.

_AVE4355

Voordat alle informatie over de Evora400 bekend werd, was er bij de liefhebbers nog wat bezorgdheid over wat Lotus met hun versnellingsbak zou doen bij hun nieuwste creatie. Intelligent Precision Shift, ofwel IPS – de automatische versnellingsbak van Lotus – is wel grappig, maar als je de best presterende wagen in het assortiment kan kopen en deze ook graag écht wil besturen, zou je waarschijnlijk liever kiezen voor een variant met een derde pedaal. Gelukkig is deze er ook.

Nu is het wel interessant om te vermelden dat de Evora400 als 2+2 is gefabriceerd. Een apart concept, en in de praktijk blijkt dit vooralsnog ook zijn enige minpunt. Toen ik half-serieus achterin plaats probeerde te nemen, bleek dat het in ieder geval voor iemand van 1 meter 80 onmogelijk is om te zitten. Toen de deuren voor het publiek open gingen en de auto binnen kwam rijden, stonden de voorste stoelen pal tegen de achterbank. Er zal dan ook niet veel meer dan een golftas in gaan passen.

Wachten..

Het wachten is nu nog op de testrit, die ik hoogstwaarschijnlijk over niet al-te-lange tijd zal mogen doen. Als de auto presteert zoals de cijfers beweren, en zoals hij eruit ziet, kan ik in ieder geval geen seconde wachten om plaats te nemen achter het stuur van de potentiële Cayman GT4 concurrent.

Bedankt voor het lezen,

Harry

@TailPipeTales

Foto credit: Anthony Verolme


About Harry

As a small child, he already knew one thing for sure: his life would in some way revolve around cars. Several years later, he pursues his goal of earning a living as a motoring journalist. Also has a deep adoration for sushi and hip-hop music.


Share your thoughts!

2 thoughts on “Lotus Evora 400 – De Overtreffende Trap